Visbuddiesdag 5 juni 2021

Toen onze wekkers gingen en we hoorden het kletteren van de regen, zagen we het somber in. Konden we eindelijk weer met de mensen vissen, waren de weersgoden ons bij aanvang niet gunstig gezind. Gelukkig kregen ze door dat zo de dag voor de mensen een onaangename bezigheid zou worden en tijdens de inmiddels traditionele koffie met warme appeltaart hield het dan ook op met regenen en bleef het de hele dag droog. Na het welkomstwoord en de kennismaking met onze kersverse buddy, Laura, ging iedereen naar de twee vijvers voor de eerste sessie van twee uur.  Ook nu waren de koppeltjes al van tevoren gemaakt en was het niet nodig om daarin te sturen. Veel buddies hadden al hun vaste koppelmaatje uit de vorige afleveringen. Weldra lagen de dobbertjes al te water en het duurde niet lang of de eerst forel werd op de kant geschept.

De vissen lieten zich makkelijk vangen. Er werden 102 forellen gevangen. De mensen mogen geen verse rauwe vis meenemen naar de verzorgingstehuizen, dus krijgen ze altijd reeds gerookte exemplaren mee. Helaas was de voorraad door een misverstand verkocht.

Maar gelukkig werd dit door de crew van Tom’s Creek opgelost. De forellen werden ingenomen en worden schoongemaakt en na het roken afgegeven bij de verzorgingstehuizen. Dit zijn van die dingetjes waarom we graag op de vijvers van Tom’s Creek komen voor dit jaarlijkse spektakel. Het was weer een geweldige dag met een goed verzorgde lunch en veel vis. Iedereen ging zoals gebruikelijk met een brede glimlach naar huis.

Met dank aan;  

Tom Bremer,
Ibrahim en de rest van de crew van Tom’s Creek,
Groene Sluis,
Rabo,
HVLD

En natuurlijk alle buddies die deze dag mogelijk maken elk jaar weer.

Tot volgend jaar!